Home » ΠΡΟΑΚΡΟΑΣΗ: AMKEN – “THEATER OF THE ABSURD”

ΠΡΟΑΚΡΟΑΣΗ: AMKEN – “THEATER OF THE ABSURD”

by MythofRock

Μόνο ευχάριστα συναισθήματα προκαλεί στον υγιή metal οπαδό η άνθιση ενός συγκεκριμένου ιδιώματος στα πλαίσια της εγχώριας σκηνής. Λόγος γίνεται συγκεκριμένα για το thrash metal, που έχει πάρει πολύ τα πάνω του τελευταία στην χώρα μας. Όλο και περισσότερες νέες μπάντες ξεπηδούν, παίζοντας άρτιο thrash, σε κυκλοφορίες, που πραγματικά έχουν πολλά να πουν. Και είναι να ενθουσιαζεσαι, όταν βλέπεις πως αρκετές από αυτές τις μπάντες αποτελούνται από πιτσιρικάδες.

Τέτοια παιδιά, που μεγάλωσαν με Metallica, Sepultura και Kreator και αποδίδουν εδώ και λίγο καιρό thrash metal περιωπης, είναι και οι AMKEN, οι οποίοι βρήκαν επιτέλους τη δισκογραφική εταιρεία – την No Remorse Records- που θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο album τους. Ενα album, που είναι έτοιμο εδώ και καιρό, ένα album, που το Myth of Rock είχε την μοναδική ευκαιρία, μαζί με κάποιους ακόμη εκπροσώπους του ελληνικού metal τύπου, να ακούσει λίγες μέρες πριν αυτό κυκλοφορήσει. Πραγματικά, δε θα μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των AMKEN, οι οποίοι διοργάνωσαν την προακροαση στο Made in Hell studio.

Ήταν βραδάκι Πέμπτης, όταν φθάσαμε στο studio, όπου ηχογράφησαν οι AMKEN. Στο σαλονάκι του studio βρήκα όλη την μπάντα, που με χαμόγελο περίμενε τους διάφορους συντάκτες, ώστε να ξεκινήσει το event. Πηγαδάκια είχαν σχηματιστεί και εγώ έπιασα κουβεντουλα με τον David Prudent, ιδιοκτήτη του studio και παραγωγό του δίσκου. Εντός ολίγου μεταφερθηκαμε σε μία κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα, όπου όλοι λάβαμε τις θέσεις μας, ώστε να ακούσουμε τα τραγούδια του δίσκου, με την μπύρα στο ένα χέρι και με ένα στυλό στο άλλο, για να κρατήσουμε σημειώσεις. Σύντομα ο David πάτησε το play και το listening session ξεκίνησε. Ανάμεσα στα κομμάτια τα μέλη του group μάς έδιναν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών, ενώ δεν έλειπαν και κάποιες ερωτήσεις από τους συντάκτες. Αναλυτικά το τι ακούσαμε και πώς μας φάνηκε παρακάτω. Εδώ θα αρκεστώ να σημειώσω ότι μία thrash metal καταιγίδα έλαβε χώρα μπροστά μας, από την οποία φυσικά κανείς μας δε σώθηκε (δεν το θέλαμε άλλωστε!). Έχοντας μολις βιώσει την ανελέητη επίθεση των AMKEN, εννοείται πως δεν αφήσαμε τους πρωταγωνιστές να την βγάλουν καθαρή! Αφού τους στήσαμε μπροστά μας, άρχισε μία συζήτηση σε χαλαρό κλίμα, όπου εμείς ρωτάγαμε και η μπάντα απαντούσε. Μετά τα όσα ενδιαφέροντα μάς εκμυστηρευτηκαν οι Αθηναίοι thrashers, ευχαριστημένοι με όσα είδαμε και ακούσαμε, ο καθένας πήρε το δρόμο της επιστροφής.

 

Πώς μάς φάνηκε ο δίσκος;

1. Shattered Sanity
2. Theater Of The Absurd
3. D.A.P. (feat. V. Theodorakis)
4. Obedient Dogs
5. Wired
6. Soul’s Crypt
7. Sacred Machine
8. Addicted To Green

Πιο πριν κάναμε λόγο για μία καταιγίδα, μία επίθεση των AMKEN – γράψτε λάθος, αυτό ήταν τσουνάμι! Διότι το “Theater of the Absurd” είναι τόσο χειμαρρώδες, τόσο ορμητικό και δυνατό, που συνθλίβει ο,τιδήποτε μπροστά του. Κανείς δε θα μπορέσει να αντισταθεί στο βίαιο φαινόμενο των AMKEN, οι οποίοι κάνουν thrash θαύματα στο ντεμπούτο τους. Επηρεασμένοι από την αμερικάνικη thrash metal σκηνή κυρίως και από μπάντες, όπως οι Nuclear Assault, Exodus, D.R.I. κλπ., οι AMKEN φέρνουν τα 80s μπροστά μας, υποχρεώνοντας μας σε ένα συνεχές headbanging. Το ένα riff διαδέχεται το άλλο, τα drums μοιάζουν με εκρήξεις βομβών, το μπάσο ακούγεται έντονα κι αυτό αρέσει, ενώ η φωνή φτύνει τις λέξεις με ιδιαίτερη χάρη και … θυμό! Γενικά η επιθετικότητα, η υπερβολική ταχύτητα, το fan boy feeling, το πάθος και η ψυχή είναι βασικά χαρακτηριστικά των τραγουδιών του δίσκου. Σε όλα αυτά προσθέστε την άρτια τεχνική απόδοση, το δέσιμο των μουσικών και, φυσικά, την φανταστική παραγωγή από τον David Prudent. Από το πρώτο άκουσμα, λοιπόν, πάθαμε πλάκα με έναν δίσκο, που θα ξαφνιάσει πολύ κόσμο με την ποιότητά του. Έναν δίσκο, στον οποίο η νεανική εκρηκτικότητα και ο ενθουσιασμός δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την έμπνευση και τη φαντασία.

Δημήτρης Ζαχαρόπουλος

 

You may also like

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.