Home » FUROR “ARCHITECT THE INVISIBLE” PRE – LISTENING SESSION

FUROR “ARCHITECT THE INVISIBLE” PRE – LISTENING SESSION

by MythofRock

To Myth of Rock είχε την τιμή να βρίσκεται στο pre-listening session, που διοργάνωσαν οι Furor. Οι Αθηναίοι metal core-άδες κυκλοφορούν αυτόν τον μήνα το νέο τους album, που θα λέγεται “Architect the Invisible”, και κάλεσαν διάφορα (ηλεκτρονικά) περιοδικά να ακούσουν τα νέα τους τραγούδια, πριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου. Η προακρόαση έλαβε χώρα στο Soundgarden Studio και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όσα είδαμε και ακούσαμε.

από το Δημήτρη Ζαχαρόπουλο

Μεσημέρι προς απόγευμα Σαββάτου και βρισκόμαστε στο studio, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου ηχογραφήθηκαν τα φωνητικά των νέων τραγουδιών. Μας υποδέχθηκαν με χαμόγελο ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας των Furor, Δημήτρης Κώτσης, και δύο μέλη της μπάντας, ο τραγουδιστής Vagelis Kolios και η νέα μπασίστρια Effie Koufakou (3Fold Pain). To session επρόκειτο να λάβει χώρα στο control room και σύντομα συντάκτες από διάφορα sites γέμισαν τον χώρο. Αφού κάτσαμε αναπαυτικά και πήραμε στα χέρια μας το ενημερωτικό φυλλάδιο, ο Δημήτρης ξεκίνησε να μας δίνει τις πρώτες βασικές πληροφορίες για τη δημιουργία του “Architect the Invisible”. Όλα ήταν πλέον έτοιμα για την έναρξη της προακρόασης, καθώς μάλιστα έφθασαν στο studio και τα άλλα δύο μέλη της μπάντας, ο George Thomas (κιθάρες) και ο Nikonas Tzifas (drums). Ακολουθούν οι track-by-track εντυπώσεις και μία συνολική αποτίμηση – να σημειωθεί ότι δεν ακούσαμε όλα τα τραγούδια συνεχόμενα, αλλά με ένα μικρό σχολιασμό του κάθε τραγουδιού, που ακολουθούσε.

Architect the Invisible”: Το groove-άτο ξεκίνημα προϊδεάζει για την συνέχεια. Η ενορχήστρωση είναι εκπληκτική, τα φωνητικά πολύ πιασάρικα και μαζί με τις heavy κιθάρες και το στιβαρό rhythm section, συναποτελούν ένα πολύ όμορφο κομμάτι. Αξιοπρόσεκτο είναι το ατμοσφαιρικό σημείο με τα ιδιαίτερα φωνητικά.

The King in Me”: Βαράει πολύ, τα κουπλέ σου μένουν και στα breaks θέλεις να τα σπάσεις όλα από την πώρωση. Το beat-άκι ξαφνιάζει ευχάριστα, ενώ το refrain είναι τρομερό. Αξίζει να σταθεί κανείς στα distorted κιθαριστικά riffs και στα απίστευτα τύμπανα.

Conscious Amnesiac”: Με την ταχύτητα υψηλή, οι Furor τα χώνουν και σε παίρνουν μαζί τους σε μία ξέφρενη κούρσα – το refrain μού άρεσε πολύ και τα effects και το χορωδικό μέρος προσθέτουν κι άλλους πόντους.

More Love Lost”: Δεν είναι να απορεί κανείς που αυτό θα είναι και το πρώτο video clip του δίσκου. Ύστερα από το ωραίο, ρυθμικό intro, το κομμάτι κλιμακώνεται και γίνεται σκέτο hit. Πέρα από το ξεχωριστό refrain, έχετε πολλά να ανακαλύψετε εδώ.

Full Blown Migraine”: Ή πώς γίνεται να περάσεις χωρίς απώλειες από το κλασικό hard rock στους Lamb of God! Από τις συνθέσεις που μού άρεσαν και με εξέπληξαν περισσότερο, καθώς ο «μπουφές» περιλαμβάνει breaks, παύσεις, blastbeats, ένα μελωδικότατο και σκοτεινό πέρασμα, ορχήστρες κλπ. Super!

Juliet”: Οι Furor τα δίνουν όλα και πείθουν και τον πλέον δύσπιστο ότι κατέχουν άριστα το know-how στο ιδίωμα του metalcore. Το εν λογω κομμάτι είναι τρελή πώρωση – θα τα δείτε όλα, όχι μόνο λόγω των εμπνευσμένων ιδεών, αλλά και λόγω του πολύ τεχνικού παιξίματος κάθε μέλους της μπάντας.

Saturn & Mars”: Τι θα λέγατε για λίγο stoner/metal core;! Οι Furor μπολιάζουν τις βασικές επιρροές τους από Chimaira, Lamb of God, Machine Head με ολίγη από stoner και καταλήγουν σε ένα πολύ δυνατό τραγούδι, που έχει να λέει για τα ογκώδη riffs, το ευκολομνημόνευτο refrain και το πανέξυπνο στήσιμό του.

The Debt”: H electro αρχή του κομματιού σε ψαρώνει και στη συνέχεια ο απίστευτος ρυθμός και οι φοβερές μελωδικές γραμμές σε συνταράσσουν! Σίγουρα ανήκει στα καλύτερα του album, όχι μόνο επειδή η κάθε του στιγμή μαρτυρά έμπνευση και πάθος, αλλά και επειδή έχει έναν τόσο προσεγμένο ήχο σε κάθε όργανο. Τρελή παραγωγή!

“86ed From Life”: Ατμοσφαιρικό στην αρχή, τρέπεται σε ανελέητη metalcore καταιγίδα μετά και σε κολλάει στον τοίχο. Πού να ήξερες, φίλε μου, ότι αργότερα θα ακούσεις μέχρι και dark και proggy σημεία-γέφυρες! Πολύ ιδιαίτερο τραγούδι, αξίζουν συγχαρητήρια στην μπάντα που τολμά και φυσικά, θριαμβεύει!

Shroud the Skin”: To “Architect the Invisible” κλείνει με τον ωραιότερο τρόπο, με μία σύνθεση πλούσια σε περιεχόμενο. Οι Furor καταφέρνουν να συνδυάσουν την μελωδία, την επιυθετικότητα και την τεχνική, σε ένα τραγούδι, που έχει για αφετηρία τους Machine Head, πηγαίνει αλλού όμως μετά, καθώς κορυφώνεται.

Μετά την ακρόαση των κομματιών, οι παρευρισκόμενοι συντάκτες κουβεντιάσαμε με τα μέλη των Furor, έχοντας κατά νου τα όσα όμορφα ακούσαμε. Η αποχώρηση από το Soundgarden studio έγινε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το release live show των Furor στις 17 Μαρτίου 2016 στο An Club. Τι έχουμε όμως να πούμε γενικά για το “Architect the Invisible”;

 H νέα κυκλοφορία των Furor θα ικανοποιήσει και με το παραπάνω τους φίλους του metalcore, και όχι μόνο. Διότι πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, ένα εμπνευσμένο metal έργο, που απευθύνεται σε όλους τους φίλους του σκληρού ήχου. Οι ιδέες, που περιλαμβάνονται, είναι υψηλού επιπέδου, η απόδοση της μπάντας είναι αψεγάδιαστη και η παραγωγή πραγματικά σπάει κόκκαλα. Οι Furor έτσι έρχονται να μας ενθουσιάσουν με ένα album, που δεν έχει ούτε ένα filler, παρά μόνο σπουδαία τραγούδια. Το “Architect the Invisible” έχει βάθος, ουσία και πλήθος συναισθημάτων – όχι μόνο θυμό … Οι Αθηναίοι βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα, πράγμα που «ακούγεται» αμέσως, και προσφέρουν ένα δίσκο, κάθε ακρόαση του οποίου είναι μια μοναδική εμπειρία!

You may also like

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.