Home » MADE IN GREECE – Συνέντευξη με την Μάριαν Νικολάου (ANGELS PR)

MADE IN GREECE – Συνέντευξη με την Μάριαν Νικολάου (ANGELS PR)

by MythofRock

 

Αλήθεια, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας ενός μουσικού, μιας μπάντας; Τι χρειάζεται να κάνει ένας καλλιτέχνης, για να πετύχει – καλλιτεχνικά και εμπορικά; Πόσο σημαντική είναι η συνδρομή μιας υπηρεσίας promotion σε όλη αυτή την ιστορία; Η Μάριαν Νικολάου είναι η αρμόδια να μάς απαντήσει! Καλώς ορίζουμε, λοιπόν, στο Myth of Rock και συγκεκριμένα στην στήλη Made In Greece, την υπεύθυνη της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας promotion, της Angels PR. Η Μάριαν, από τους πλέον καταξιωμένους promoters στον rock/metal χώρο κι όχι μόνο, έχει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να μάς πει, σχετικά με θέματα promotion, booking κ.λπ. Διότι, όπως λένε και οι AC/DC, ο δρόμος προς την κορυφή του rock n’ roll είναι μακρύς και δύσβατος! 

από τον Δημήτρη Ζαχαρόπουλο


Τι είναι ακριβώς η Angels PR; Ποιες είναι οι διάφορες υπηρεσίες, που παρέχει η Angels PR;

Η Angels PR είναι μια εταιρεία που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες promotion και booking, ανάλογα πάντα με τις επιθυμίες και τους στόχους του εκάστοτε καλλιτέχνη.
Κάνουμε αυτή τη δουλειά, που είναι απολύτως ψυχοφθόρα στην καλύτερη περίπτωση για έναν μουσικό ή που δεν μπορεί να την κάνει καν, διότι απλά δεν γνωρίζει τον τρόπο και δε διαθέτει τον χρόνο. Η δουλειά του μουσικού είναι να παίζει μουσική, χωρίς να τον απασχολεί το επικοινωνιακό κομμάτι. Αυτή τη σημαντική δουλειά καλύπτουμε εμείς, χωρίς να χρειάζεται να ανακατευτεί με κάτι που μπορεί να τον φθείρει και πολλές φορές να τον απομακρύνει από αυτό, που κάνει.
Μέσα από τα χρόνια εμπειρίας μας και το δίκτυο γνωριμιών μας με media και διοργανωτές live σε Ελλάδα και εξωτερικό, επικοινωνούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μουσική των καλλιτεχνών, που εκπροσωπούμε, με στοχευμένο τρόπο και σεβασμό στο υλικό τους, είτε αυτό αφορά album είτε απλώς ένα single, με στόχο να φτάσει η μουσική τους στο κοινό.

Η Angels PR απευθύνεται σε καλλιτέχνες της Ελλάδας μόνο ή και του εξωτερικού;

Η Angels PR απευθύνεται και εκπροσωπεί καλλιτέχνες από κάθε μεριά του κόσμου. Φυσικά εκπροσωπούμε πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά συνεργαζόμαστε και με μουσικούς από όπου μπορεί να φανταστεί κανείς. Από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη ως την Μέση Ανατολή και την Ιαπωνία, χωρίς ίχνος υπερβολής!

Η Angels PR απευθύνεται μόνο σε rock/metal καλλιτέχνες/μπάντες ή σε όλους τους καλλιτέχνες/μπάντες, ανεξαρτήτως μουσικού ιδιώματος;

Η Angels PR απευθύνεται και εκπροσωπεί καλλιτέχνες από τα περισσότερα είδη μουσικής και όχι μόνο από τον rock/metal χώρο, αρκεί αυτό που κάνουν να χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Η μουσική είναι μια.

 Μίλησέ μας για τους καλλιτέχνες/μπάντες, που περιλαμβάνονται στο δυναμικό της Angels PR σήμερα.

Η Angels PR εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή δεκάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα από όλο το φάσμα της μουσικής,,  ενώ έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια με εκατοντάδες άλλους για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τον καθένα ξεχωριστά, άλλωστε όποιος επισκεφτεί την σελίδα μας ή τα social media μας, θα δει τα ονόματα που “τρέχουμε” αυτή την στιγμή. Είμαστε περήφανοι για τον κάθε έναν από αυτούς και ακόμα πιο περήφανοι, όταν τους έχουμε βοηθήσει η μουσική τους να φτάσει στο κοινό!

Γιατί θα ήταν καλό και σημαντικό για έναν καλλιτέχνη/μία μπάντα να ενταχθεί στο δυναμικό της Angels PR; Τι μπορεί να περιμένει ένας καλλιτέχνης/μία μπάντα από την Angels PR; Τι μπορεί να κάνει η Angels PR, που δεν μπορεί να κάνει ένας καλλιτέχνης μόνος του;

Όπως είπαμε και πριν, αυτό που κάνει η Angels PR είναι αυτό που ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί ή δεν ξέρει να κάνει σε ό,τι αφορά την επικοινωνία της μουσικής του προς τα έξω. Και αν θέλεις και την άποψη μας, δεν πρέπει ένας μουσικός να ασχολείται με αυτά τα πράγματα, γιατί η δουλειά του είναι η Τέχνη του και εκεί πρέπει να έχει το μυαλό του μόνο, όπως ένας αθλητής για παράδειγμα πρέπει να έχει το μυαλό του στη βελτίωση της απόδοσης του και όχι στο τι θα φάει, πού θα μείνει, με ποιον και πού θα προπονηθεί κ.λπ.
Σημαντικό είναι, γιατί, πέρα από το επικοινωνιακό κομμάτι, στην Angels PR θα ενταχθεί σε μια οικογένεια με ανθρώπους που είναι δίπλα στον καλλιτέχνη κυριολεκτικά όλο το 24ωρο, τον στηρίζει, τον συμβουλεύει, όπου χρειάζεται, τον σώζει από κακοτοπιές και χάσιμο χρόνου και επιθυμεί όσο κι αυτός αυτό, που κάνει να πάει καλά και όσο πιο μακριά γίνεται!

Πόσο βοηθά μία εταιρεία μουσικού promotion έναν καλλιτέχνη/μία μπάντα στο να κατακτήσει την εμπορική επιτυχία;

Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο, γιατί δεν υπάρχει άλλος ουσιαστικός τρόπος, για να επικοινωνηθεί η μουσική του προς τα έξω. Αλλά για το αν θα κάνει εμπορική επιτυχία παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο. Έχουν να κάνουν με το είδος μουσικής, σε ποιο κοινό και πόσο μεγάλο απευθύνεται κ.λπ. Σίγουρα, πάντως, το να κάνεις εμπορική επιτυχία στην εποχή μας απλώς βρισκόμενος στο σπίτι σου και ανεβάζοντας βίντεο στο YouTube, δεν φτάνει σε καμία περίπτωση.

Η Angels PR απευθύνεται μόνο σε νέους καλλιτέχνες/μπάντες ή και σε καταξιωμένα εμπορικά συγκροτήματα;

Απευθυνόμαστε στον οποιοδήποτε χρειάζεται τις υπηρεσίες μας. Και οι πρωτοεμφανιζόμενοι και οι γνωστοί καλλιτέχνες χρειάζονται κοντά τους επαγγελματίες που γνωρίζουν το πώς και πού θα πάει η μουσική τους.

Είναι ώριμη η ελληνική μουσική σκηνή, ώστε να δεχθεί την λειτουργία εταιρειών μουσικού promotion; Εν τέλει, δίνουν λεφτά σήμερα στην Ελλάδα οι καλλιτέχνες/οι μπάντες για να αναλάβει μία εταιρεία την προώθηση της μουσικής τους; Ποιες δυσκολίες έχει αντιμετωπίσει η Angels PR στην λειτουργία της, όσον αφορά τις ιδιαίτερες συνθήκες στην Ελλάδα, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα;

Σίγουρα είναι πιο ώριμη από όσο ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Οι καλλιτέχνες έχουν καταλάβει αυτή την αναγκαιότητα και όλο και περισσότεροι αναζητούν υπηρεσίες, όπως αυτές που προσφέρουμε εμείς. Διαφορετικά θα χαθούν μέσα στο χάος της ιντερνετικής πληροφορίας. Δεν γίνεται αλλιώς.
Οι δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουμε είναι πάρα πολλές, δουλεύοντας σε ένα περιβάλλον, όπως το ελληνικό, που βλέπει την μουσική ως περιττή  πολυτέλεια και hobby, ως κάτι που δεν μπορεί να είναι δουλειά για κάποιον. Από εκεί και πέρα, αντιμετωπίζουμε τα ζόρια που αντιμετωπίζει κάθε επαγγελματίας σε αυτή την χώρα με ό,τι κι αν καταπιάνεται.

Πόσο έχει βοηθήσει η διάδωση του internet στην δράση των εταιρειών μουσικού promotion;

Πλέον το internet αποτελεί βασικότατο και απαραίτητο εργαλείο σε οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εξαίρεση. Το θέμα είναι να ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά.

Τι κάνει μία εταιρεία μουσικού promotion επιτυχημένη εν έτει 2023;

Ο άκρατος επαγγελματισμός, η σκληρή δουλειά, η τιμιότητα και οι ξεκάθαρες σχέσεις με τους καλλιτέχνες. Η εταιρεία promotion δεν πρέπει να φουσκώνει τα μυαλά στους μουσικούς, απεναντίας πρέπει να έχει σχέσεις ειλικρίνειας μαζί τους και να τους προσγειώνει, όταν χρειάζεται. Επειδή πολλές φορές οι μουσικοί εξαπατώνται από διάφορους καλοθελητές, οι σχέσεις εμπιστοσύνης είναι τα πάντα για εμάς και βασική προϋπόθεση, για να είναι η εταιρεία επιτυχημένη.

Μουσικό promotion στην Ελλάδα σήμερα: υπάρχει ανταγωνισμός; Και αν ναι, είναι αυτός υγιής;

Φυσικά υπάρχει ανταγωνισμός, όπως σε κάθε επάγγελμα. Κάποιες φορές δεν είναι υγιής, αλλά δυστυχώς, αυτό δεν είναι κάτι πρωτοφανές πουθενά, ούτε και στη δουλειά μας φυσικά.

Τι προσόντα πρέπει να έχει ένας Έλληνας promoter, για να επιτύχει;

Να γνωρίζει την ευρύτερη μουσική σκηνή όσο κανείς σε όλο το φάσμα της και σε κάθε τομέα, είτε μιλάμε για μουσικές τάσεις είτε για τα media που ασχολούνται είτε για τους χώρους live κ.λπ. και από εκεί και πέρα, να δουλεύει σκληρά και ασταμάτητα και να έχει γερό στομάχι.

Πόσο καλό κάνει στην μουσική γενικά η λειτουργία εταιρειών promotion;

Είναι μια απαραίτητη συνθήκη, διότι, όπως είπαμε και νωρίτερα, ο μουσικός πρέπει να δουλεύει αυτό που κάνει απερίσπαστος από τον πολύ δύσκολο και πολλές φορές ψυχοφθόρο τομέα του promotion. Υπό αυτή την έννοια, μόνο καλό κάνει. Φυσικά οι καλλιτέχνες θα πρέπει να έχουν πάντα τον νου τους για τυχόν απατεώνες, που θα βρεθούν στο δρόμο τους.

Πόσο επηρέασε την Angels PR η πανδημία COVID-19;

Πολύ, με δεδομένο ότι πάγωσαν τα live, που είναι και η πεμπτουσία της μουσικής. Ευτυχώς, όμως, η μουσική δεν σταματάει υπό οποιαδήποτε συνθήκη, πάντα υπάρχει η ανάγκη  της δημιουργίας και έτσι δουλέψαμε αρκετά με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που την περίοδο του lockdown αντί να τους πάρει από κάτω, ασχολήθηκαν με νέο υλικό.
Αυτό μας κράτησε όρθιους και σαν εταιρεία, αλλά και ψυχολογικά.

Ένας νέος μουσικός βγάζει τον πρώτο δίσκο του και σε ρωτά, Μάριαν: ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας στην μουσική – τι του απαντάς; Τι τον συμβουλεύεις;

Θα του έλεγα ότι, αν θες να πετύχεις, θα πρέπει να φροντίζεις την μουσική σου, ώστε να παρουσιάζεις κάτι που θα είναι ποιοτικό καλλιτεχνικά και δουλεμένο επαγγελματικά. Και από εκεί και πέρα, να δουλεύεις πολύ και  να έχεις υπομονή και επιμονή, γιατί από την μια μέρα στην άλλη δεν γίνεται τίποτα. Αν τα κάνεις αυτά και δεν είσαι καβαλημένος, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες σου, για να πετύχεις πολύ ωραία πράγματα.

Τι πρέπει να κάνει ένας καλλιτέχνης/μία μπαντα, για να μπει στο roster της Angels PR;

Δεν έχει παρά απλώς να επικοινωνήσει μαζί μας, να τον ενημερώσουμε, να συζητήσουμε τους στόχους του λεπτομερώς και από εκεί και πέρα, το promo του θα πάρει το δρόμο του.

Οι AC/DC είχαν τραγουδήσει: it is a long way to the top, if you wanna rock n’ roll. Συμφωνείς; Κάνει η Angels PR τη δράση των μουσικών πιο εύκολη;

Μια χαρά τα λέγανε οι AC/DC  και αυτό ισχύει διαχρονικά.
Αυτό ακριβώς κάνει η Angels PR! Τη ζωή των μουσικών πιο εύκολη! Ασχολήσου με τη μουσική σου και μόνο, και άσε τη “βρώμικη” δουλειά πάνω μας! 

 

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/ 

https://www.instagram.com/angelsprmusicpromotion 

 

You may also like

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.