Home » THE DOOMSDAY KINGDOM – “THE DOOMSDAY KINGDOM” (2017, NUCLEAR BLAST)

THE DOOMSDAY KINGDOM – “THE DOOMSDAY KINGDOM” (2017, NUCLEAR BLAST)

by MythofRock

Ο mastermind του heavy metal, πολυπράγμων και ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες στη μουσική που αγαπάμε, Leif Edling δείχνει ότι δεν καταβάλλεται εύκολα από ασθένειες ούτε καταλαβαίνει πολλά από κούραση, όταν δημιουργεί καταπληκτικές μουσικές, και διαθέτει πάντα στη φαρέτρα του εξαιρετικές ιδέες είτε πρόκειται για τους μέγιστους Candlemass είτε για τα projects του. Ο ίδιος είναι μουσικά αεικίνητος, και εδώ ακριβώς έρχεται το album του νέου του project, The Doomsday Kingdom. (Άλλη) μία all star σύνθεση μας κεντρίζει το δισκογραφικό ενδιαφέρον αυτή την Άνοιξη.

Το group, αποτελούμενο από τους  Leif Edling (μπάσο), Marcus Jidell (κιθάρα), Niklas Stålvind (φωνητικά) και Andreas ‘Habo’ Johansson (drums), μας επιβεβαιώνει ότι και τα τέσσερα μέλη είναι την κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο «χώρο», για να αποδώσουν καινα παίξουν αυτό ακριβώς που επιθυμεί ο Leif, και το κάνουν μάλιστα τόσο πετυχημένα! Ο ήχος είναι crunchy, οργανικός και πολύ φυσικός χωρίς πολλά πολλά φτιασίματα και δήθεν επεξεργασίες. Ο τραγουδιστής των Wolf, Niklas, ταιριάζει γάντι στο project, αφού η μεταλλική χροιά της φωνής του και τα ψηλά φωνητικά (ειδικά στα refrain) προσδίδουν την κατάλληλη χροιά σε όλο το δίσκο και την  100% metal ταυτότητα. Άλλωστε, μάς είναι οικεία από τους εξαιρετικούς δίσκους της μπάντας του, και όντας ο ίδιος φίλος του Leif, δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή. Τα χαρακτηριστικά κιθαριστικά riffs και solos του axeman των Avatarium, Marcus, «ξυρίζουν» και αποδεικνύουν πόσο εξαιρετικός μουσικός είναι και αυτός. Ακόμα να ξεχάσουμε το παίξιμό του στη συναυλία των Avatarium, βαρύς και ασήκωτος, αλλά ταυτόχρονα ευρυματικός και ντελικάτος στον δίσκο, με εκπληκτικό momentum στο ορχηστρικό “See you Tomorrow”. Ένα μελαγχολικό κομμάτι με άφθονο συναίσθημα, λες και βρισκόμαστε στο αρχιπέλαγο της Στοκχόλμης ένα μουντό και συννεφιασμένο απόγευμα. Καταπληκτική στιγμή του δίσκου!

Ο δίσκος βρίθει από mid-tempo doom συνθέσεις, με επιρροές τους αγαπημένους μουσικούς «ήρωες» του Leif, όπως οι Black Sabbath, Mercyful Fate, Angel Witch, Judas Priest, μεταξύ άλλων. Και να μην γνωρίζεις ποιος παίζει, ποιο συγκρότημα είναι, η χαρακτηριστική Edling διάθεση-χροιά-αίσθηση είναι διάχυτη παντού. Και, όχι, δεν είναι Candlemass, Krux, Avatarium. Είναι όμως 100% Leif Edling. Έχει όλα τα συστατικά, για τα οποία τον έχουμε αγαπήσει, αλλά με μια νέα, φρέσκια άποψη, που μας κάνει ήδη να ανυπομονούμε για το επόμενο album τους.

Αφεθείτε ελεύθερα και δεν θα χάσετε …

 

  • 8/10

Αντώνης Μαντζαβίνος

You may also like

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.