Home » ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ Ο PHILIP ANSELMO;

ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ Ο PHILIP ANSELMO;

by MythofRock

     Χαμός έχει γίνει με τον ναζιστικό χαιρερισμό του Philip Anselmo στην εκδήλωση Dimebash 2016 στο Lucky Strike Live στο Hollywood. To Dimebash πρόκειται για μία ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση στην μνήμη του αδικοχαμένου κιθαρίστα των Pantera, Dimebag Darrel Abbott, που δολοφονήθηκε επί σκηνής σε συναυλία των Damageplan το 2004. Στο event αυτό συμμετέχουν πολλοί γνωστοί μουσικοί, που jam-άρουν διασκευάζοντας τραγούδια των Pantera, αλλά και άλλων συγκροτημάτων. Φέτος διοργανώθηκε το πέμπτο Dimedash event, με τη συμμετοχή μελών των Metallica, Slayer, Black Label Society, Machine Head, Foo Fighters, Pantera και πολλών άλλων συγκροτημάτων, και τα έσοδα από αυτό θα δοθούν στο Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer Fund. Ωστόσο, φαίνεται ότι το φετινό Dimebash event αμαυρώθηκε από τα όσα έπραξε ο Philip Anselmo (Pantera, Down, Superjoint Ritual, Philip H. Anselmo &The Illegals) μετά το τέλος του “Walk”, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016: ο Anslemo έκανε το γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό με το δεξί χέρι και φώναξε στο κοινό “White Power” (Λευκή Δύναμη).

     To περιστατικό μαγνητοσκοπήθηκε και ανέβηκε στο YouTube από τον χρήστη Chris R (μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω). To video σχολιάσθηκε από τον Anselmo, μέσω του λογαριασμού της εταιρείας του Housecore Records, δίδοντας την ακόλουθη απάντηση στην κατηγορία του Chris R ότι είναι ρατσιστής: “OK, παιδιά, έκανα λάθος, αλλά γαμώτο, αστειευόμουν, και ήταν το inside joke της βραδιάς εκείνης, καθώς πίναμε γαμημένο λευκό κρασί, χαχα … Κάποιοι από εσάς πρέπει να γίνετε πιο ανεκτικοί. Υπάρχει πληθώρα από μαλάκες, με τους οποίους μπορείτε να ασχοληθείτε, οι οποίοι έχουν πράξει πιο ρεαλιστικά πράγματα. Τους αγαπώ όλους, τους μισώ όλους, και το πράγμα τελειώνει εκεί. Καμία απολογία από εμένα. PHA ’16”.

     Υπενθυμίζουμε ότι και στο παρελθόν ο Anselmo είχε κατηγορηθεί για ρατσισμό, αυτή τη φορά σε ένα live show των Pantera στο Verdun Auditorium του Montreal τον Μάρτιο του 1995. Τότε ο Anselmo είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια μιλώντας προς το κοινό, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “η rap μουσική προωθεί τη βία εις βάρος των λευκών”. Τότε ο διάσημος τραγουδιστής είχε απολογηθεί για τα όσα είπε.

     Όπως είναι λογικό, έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων κατά των πεπραγμένων του Anselmo. Μάλιστα, ο Robb Flynn των Machine Head ανέβασε ένα video (βλέπε παρακάτω) κατά του ρατσισμού στο metal, στο οποίο αποκαλεί τον Anselmo μεγάλο “bully” και  χαρακτηρίζει ό,τι έπραξε ο Anselmo ως “γαμημένα λάθος”.

      Είναι θλιβερό να βλέπεις έναν από τους πιο καταξιωμένους metal μουσικούς να προβαίνει σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο heavy metal, δεν έχει θέση στην Τέχνη, δεν έχει θέση πουθενά. Βέβαια, ζούμε σε έναν κόσμο ελεύθερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι γνώμες και η έκφρασή τους είναι αποδεκτές και σεβαστές. Ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι πεποιθήσεις και συμπεριφορές κατά της αξίας του ανθρώπου, προσβλητικές και κατακριτέες. Σαφώς και καταδικάζουμε τις πράξεις του Anselmo. Ωστόσο ας μην γινόμαστε και εμείς υπερβολικοί και άδικοι υποτιμώντας την καλλιτεχνική προσφορά κάποιων ανθρώπων, με τους οποίους διαφωνούμε. Ας μην αφήνουμε τις μουσικές προτιμήσεις μας, τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειες μας να καταλήγουν σε καλλιτεχνικούς αφορισμούς χωρίς βάση. Ναι, ο Anselmo έχει κατά πάσα πιθανότητα φασιστικές απόψεις, δεν είναι λόγος όμως αυτός να απομονώσουμε τον μουσικό Anselmo. Ας μην γινόμαστε και εμείς φασίστες.

 

 

 

 

 

You may also like

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.