Home » FREEDOM CALL – “MASTER OF LIGHT” (2016, STEAMHAMMER/SPV)

FREEDOM CALL – “MASTER OF LIGHT” (2016, STEAMHAMMER/SPV)

by MythofRock

Όσο και να ψάξει κανείς στον χώρο του ευρωπαϊκού power metal, εν έτει 2016, δύσκολα θα βρει κάτι πραγματικά αξιόλογο. Άλλοι αναμασούν το παρελθόν τους, άλλοι έχουν χάσει την έμπνευσή τους, άλλοι την έχουν δει “hard rockers” ή “progsters”, και οι πιο πολλές νέες μπάντες προσπαθούν μάταια να γράψουν κάποια καλή σύνθεση, που να έχει το δικό τους προσωπικό στίγμα. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση της κατάρρευσης, οι Freedom Call κάνουν την μεγάλη έκπληξη και κυκλοφορούν ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ νέο album, ένα αριστούργημα του γερμανικού power metal, που θα αφήσει άφωνους τους οπαδούς του συγκεκριμένου ιδιώματος και θα ικανοποιήσει απόλυτα κάθε metal οπαδό.

Μέχρι σήμερα θεωρούσα τους Freedom Call μία μπάντα μέτρια, που είχε να παρουσιάσει ένα καλό ντεμπούτο και πολλά αδιάφορα albums, μία μπάντα, που ήθελε να μοιάσει πολύ στα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού power metal, αλλά έμενε μέχρι εκεί. Η ακρόαση του “Master of Light” άλλαξε για μένα τα πάντα: ο Chris Bay και η παρέα του έβγαλαν τον καλύτερο δίσκο της καριέρας τους και ένα από τα καλύτερα euro power albums των τελευταίων ετών –για να μην πω την euro power-ιά της χρονιάς! Είναι τόσο οργασμικά ευχάριστο να ακούω αυτόν τον δίσκο ξανά και ξανά, καθώς οι Freedom Call στο νέο album τους κάνουν μία τεράστια υπέρβαση και ένα αληθινό θαύμα, γράφοντας ιστορία.

Το “Master of Light” είναι απόλυτα ολοκληρωμένο ως καλλιτέχνημα, πραγματικά συγκλονίζει με το εκπληκτικό του μουσικό περιεχόμενο και στρογγυλοκάθεται στην καρδιά και τον νου μας. Η μπάντα συνέθεσε τραγούδια στη φάση των Helloween, Gamma Ray, Angra και Hammerfall, στα οποία έβαλε τόνους έμπνευσης, φαντασίας και πάθους. Δεν υπάρχει καμία καμπή στο album, κανένα μέτριο τραγούδι – αντίθετα, κάθε τραγούδι είναι ένας euro power ύμνος. Οι μελωδίες είναι γλυκιές και όμορφες, οι ενορχηστρώσεις μαρτυρούν γνώση και μαεστρία, τα refrains κολλάνε σαν τσιμπούρια και η δουλειά σε φωνητικά και κιθάρες είναι top επιπέδου. Κατά αυτόν τον τρόπο σχηματίζεται η εικόνα ενός φανταστικού δίσκου, που ξεπερνά την προσδοκία και του πιο αισιόδοξου ακροατή.

Ακούγοντας το “Master of Light”, θα νιώσετε την καρδιά σας να αγαλλιάζει, θα νιώσετε να ανατριχιάζετε, να συγκινείστε. Πρόκειται για ένα album – εμπειρία, που προβιβάζει τους Freedom Call στην σημερινή elite του ιδιώματος. Μπορεί το κουαρτέτο να μην προσφέρει κάτι καινούργιο, εν τούτοις, με τα υπάρχοντα υλικά ετοιμάζει κάτι μοναδικό. Εδώ θα βρείτε την «τευτονίλα» και την «χαρά» του ιδιώματος, σε απίστευτες ποσότητες. Αυτή είναι η μαγκιά των Freedom Call, χρησιμοποιούν ακόμη και την υπερβολή, για να φτιάξουν τραγούδια τόσο μεστά, τόσο ώριμα και ουσιαστικά.

Το “Master of Light” έχει μία μαγεία, που δύσκολα βρίσκεις τη σήμερον ημέρα, και καθιστά τους Freedom Call ήρωες στα μάτια μας. Πολύ απλά οι Γερμανοί βάζουν τα γυαλιά σε όλους τους αστέρες του ευρωπαϊκού power metal, που πολύ θα ήθελαν να βγάλουν ένα δίσκο τόσο καλό, όσο το “Master of Light”. Ας αφήσουμε τις συγκρίσεις στην άκρη, όμως, μιάς και ο Chris Bay και οι συνοδοιπόροι του μας δίδουν ένα πανέμορφο δώρο, στήνοντας μία άνευ προηγουμένου εορτή, στην οποία όλοι μας είμαστε καλεσμένοι. Μία εορτή χαράς και μεγαλείου!

  • 9/10

Δημήτρης Ζαχαρόπουλος

You may also like

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.