Home » FOREVER STILL – “TIED DOWN” (2016, NUCLEAR BLAST)

FOREVER STILL – “TIED DOWN” (2016, NUCLEAR BLAST)

by MythofRock

Ένα πολλά υποσχόμενο νέο συγκρότημα έρχεται στην alternative/modern metal σκηνή και μακάρι να παραμείνει για καιρό. Οι Δανοί Forever Still, μετά την κυκλοφορία δυο EP, μάς δίνουν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο και μάς υπόσχονται πολλά.

Την παράσταση κλέβει η frontwoman – ακούγοντας το εναρκτήριο κομμάτι “Scars” καταλαβαίνεις αμέσως πως η Maja Schonning σε καμία περιπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί “άλλο ένα όμορφο πρόσωπο”. Σε αυτή την πρώτη, αξιέπαινη προσπάθεια με το όνομα “Tied Down” μπορεί κανείς να απολαύσει υπέροχες συνθέσεις που θα τον κάνουν να ουρλιάξει, να αγανακτήσει, και σίγουρα – όποια και να είναι η περίσταση – να ξεσηκωθεί. Θεωρώ ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Μελαγχολικοί ρυθμοί, ηλεκτρονικά και ατμοσφαιρικά στοιχεία με δύναμη, πάθος και ενθουσιασμό σε κάθε νότα, κάτι, που ελπίζω να διατηρήσουν και στις μελλοντικές δουλειές τους. Ακούγοντας τον δίσκο, θα παρατηρήσουμε αρκετά κοινά σημεία και επιρροές από συγκροτηματα όπως οι Evanescence και The Agonist, κάτι απόλυτα λογικό από μια καινούργια μπάντα, η οποία, όπως και να έχει, ακόμα εξερευνά τον ήχο της. Τα κομμάτια του album δεν είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά έχουν μοναδικά στοιχεία, που χαρακτιρίζουν το κάθε ένα απο αυτά. Εξάλλου, όπως  είπαμε, έχουν ακόμα καιρό να βρουν την μουσική τους ταυτότητα.

 Για αυτούς που τη “βρίσκουν” με πιο σκληρούς ήχους, πιστεύω πως δε θα απογοητευτούν στο άκουσμα του “Scars”: σκληρός ήχος, στοιχειωμένα φωνητικά και μελωδία, που κάπου θέλει να σε παρασύρει αλλά φοβάσαι να ακολουθήσεις, ειδικά όταν η Maja ξεκινάει τα growl της. Ένα σκληρό νανούρισμα για όσους επιθυμούν στοιχειωμένα όνειρα, το “Once Upon A Nightmare” είναι μια “εφιαλτική” – με την καλή πάντα έννοια – επιλογή. Ειλικρινές, σκληρό και γλυκό ταυτόχρονα, ακολουθεί το “Miss Madness”, το οποίο είναι χωρίς καμία αμφιβολία και ένα απο τα καλύτερα της κυκλοφορία αυτής. Δυναμικό refrain, που σε κάνει να ονειρεύεσαι έναν κόσμο μακρυά από τη σκληρή πραγματικότητα. Πολύ ωραία η προσθήκη των διακριτικών πλήκτρων στο κομμάτι ίσα ίσα και όσο χρειάζεται, για να σε ταξιδέψει, ενώ την ίδια στιγμή οι κιθάρες και τα drums σε επαναφέρουν. Αν πάλι θες να νοιώσεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, το “Awake The Fire” είναι 1000% σίγουρο ότι θα σε βοηθήσει να ξεσηκωθείς: μια δυναμική εισαγωγή, αρκετή, για να σε ξυπνήσει απο τον όποιο λίθαργο βρίσκεσαι, υπέροχα γυρίσματα στα φωνητικά, και τα drums heavy και γεμάτα, χωρίς όμως υπερβολές. Ακούστε, επίσης, τα riffs στην κιθάρα, πιασάρικα και μελωδικά. Φοβερό είναι, επίσης, και το “Break The Glass”, το οποίο θυμίζει κάτι από Evanescence και Sirenia. Ενδιαφέρον και στην μελωδία και στα φωνητικά, αν και στιχουργικά δεν λέει κάτι το ιδιαίτερο, χωρίς δηλαδή αυτό το κάτι που θα με κάνει να πω “πσσσς, τι είπε τώρα;”, καθώς το θέμα είναι πολύ κλασικό στη metal σκηνή. Και φυσικά, δεν μπορεί να λείπει και η μπαλάντα μας! Το “Your Light” δεν είναι η τυπική, γεμάτη κλάμα και πόνο μπαλαντίτσα, είναι γεμάτη αποφασιστικότητα και ένταση. Αν τώρα προτιμάτε πιο γλυκανάλατα πράγματα, οι Forever Still σάς δίνουν το “Save Me”. Απ’ όλα έχει ο μπαξές!

 Συνολικά πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια, που σε κάνει να περιμένεις περισσότερα στο μέλλον. Εξάλλου, δείχνουν να μπορούν να δώσουν παραπάνω. Αναμένουμε.

 

  • 8,5/10

Sylvia Crystal

You may also like

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.