Home » Epica, Jaded Star – Fuzz Club, 27/03/2015

Epica, Jaded Star – Fuzz Club, 27/03/2015

by MythofRock

     Ο κάθε οπαδός θέλει να μπορεί να παρακολοθεί τις αγαπημένες του μπάντες επί σκηνής, ειδικά όταν είναι στο ζενίθ της σταδιοδρομίας τους. Τέτοιου είδους περίπτωση είχαμε, όταν οι EPICA επιβεβαίωσαν τις ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα, στα πλαίσια της προώθησης του νέου, άκρως επιτυχημένου τους album, ”The Quantum Enigma”.

     Οι πόρτες άνοιξαν με μικρή καθυστέρηση στις 8:15 και οι Jaded Star ανέβηκαν στην σκηνή μετά από μία ώρα, δηλαδή γύρω στις 9:15. Πρόκειται για μία νεοσύστατη μπάντα με frontwoman την πληθωρική Maxi Nil (On Thorns I Lay, ex-Elysion, ex-Vision Of Atlantis) στα φωνητικά, τον Raphael Saini (ex-Iced Earth) στα drums και τον Κώστα Βρετό (Wardrum) στην κιθάρα. Σαν female fronted μπάντα, οι Jaded Star ήταν ταιριαστό support για τους Epica, ενώ κυκλοφορούν και τον πρώτο τους δίσκο, ”Memories From The Future” στα μέσα Απριλίου – κομμάτια του ντεμπούτου αυτού είχαν θέση στο 40-λεπτο πέριπου set τους. Ο κόσμος τους υποδέχτηκε θερμά, παρόλο που τα τραγούδια ήταν στην πλειοψηφία τους άγνωστα, πέρα από 2-3 εξαιρέσεις, που έχουν κυκλοφορήσει στο internet. Ομολογώ πως για πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα άνοιξαν πραγματικά υπέροχα την συναυλία και αποτέλεσαν ένα δυναμικό support για τους Epica, αν και ο ήχος δεν ήταν σύμμαχος σε αυτή τους την προσπάθεια. Μια όμορφη στιγμή ήταν, όταν μια θαυμάστρια από το κοινό πέταξε στην Maxi μία ανθοδέσμη, την οποία κρατούσε στα χέρια της, ενώ τραγουδούσε.

     Η συνέχεια όμως ήταν απερίγραπτη – γύρω στις 10:10 τα μέλη των Epica βγήκαν ένα-ένα στην σκηνή, προκαλώντας κυριολεκτικά πανικό με το intro του καινούργιου δίσκου τους, το ”Originen”, στην δημιουργία του οποίου συνεισέφερε και ο ”δικός μας” Bob Katsionis (Firewind, Outloud). Τα δύο πρώτα κομμάτια του set, ”The Second Stone” και ”The Essence Of Silence”, είναι και τα δύο πρώτα τραγούδια του ”The Quantum Enigma”, για χάρη του οποίου πραγματοποιούν την περιοδεία αυτή και, όπως ήταν φυσικό, το συναυλιακό τους ρεπερτόριο περιελάμβανε αρκετά κομμάτια από αυτό. Όπως ήταν αναμενόμενο βέβαια, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και παλιότερες επιτυχίες, όπως το ”Unleashed” από το άλμπουμ ”Design Your Universe”, στο άκουσμα του οποίου το κοινό πραγματικά παραλήρησε. Με άψογο παίξιμο, ήταν δεμένοι μέχρι κεραίας και είχαν μία Simone Simons πραγματικά εντυπωσιακή, η οποία συμμετείχε ενεργά την ώρα, που δεν τραγουδούσε με την γνωστή κίνηση «ανεμόμυλου».   Ο πληκτράς Coen Janssen, αληθινός showman δεν σταμάτησε λεπτό να χτυπιέται πίσω από τα πλήκτρα του, ενώ είχε συχνές εξορμήσεις μπροστά στην σκηνή με ένα φορητό keyboard.

     Ο Mark Janssen, μυαλό και κιθαρίστας του συγκροτήματος, άφησε τους ακροατές να επιλέξουν ποιο αγαπημένο παλιό κομμάτι προτιμούσαν μεταξύ του ”Sensorium” και του ”The Last Crusade” (το πρώτο κομμάτι τελικά δια βοής οριακά επιλέχθηκε). Και τα έξι μέλη του συγκροτήματος βρέθηκαν σε εξαιρετική φόρμα με απίστευτο κέφι, με συνεχή πειράγματα και αστεία και ασταμάτητη κίνηση πάνω στην σκηνή, προσθέτοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι για το τελικό, άριστο αποτέλεσμα. Μοναδική παραφωνία στο live ήταν τα πολλά προηχογραφημένα μέρη και το αχρείαστο, πεντάλεπτο drum solo, που ακολούθησε του ”Cry For The Moon” – στο οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, όλο το venue τραγούδησε εν χορώ το refrain. To κανονικό setlist των Epica έκλεισε με το ”Design Your Universe”, αποχώρησαν για 3 λεπτά και επανήλθαν για το encore με τα ”Sancta Terra”, ”Unchain Utopia” και ”Consign To Oblivion”.

     Οι Epica έπαιξαν συνολικά για περίπου δύο ώρες και κατά την γνώμη μου η συνολική εμφάνιση ήταν άριστη. Ήταν η δεύτερη φορά, που τους έβλεπα live, και μου άρεσαν ακόμα περισσότερο από την προηγούμενη φορά. Ελπίζω πραγματικά να μην χρειαστεί να περάσουν πάλι 3 χρόνια μέχρι την επόμενη συναυλία τους στην Αθήνα. Κλείνοντας την συναυλία έδωσαν την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν σύντομα, γιατί όπως είπαν ”κάθε φορά που ερχόμαστε, είστε όλο και περισσότεροι” … και εμείς τους πιστεύουμε!

Σάκης “Dio” Σοφιανός

You may also like

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.