Home » MADE IN GREECE – Μία πρώτη παρουσίαση

MADE IN GREECE – Μία πρώτη παρουσίαση

by MythofRock

Καλημέρα! Ή να πω καλησπέρα;! Όπως και να έχει, είστε στο site του Myth of Rock και πιο συγκεκριμένα, αφού κλικάρατε στον τίτλο Made in Greece, βρεθήκατε να διαβάζετε ένα κείμενο στα Ελληνικά! Ναι, στο αγγλόφωνο Myth of Rock! Όχι, δεν κάνετε λάθος – η στήλη Made in Greece είναι μια καινούργια στήλη του site και θα είναι στα Ελληνικά – μόνο! Ας συστηθούμε, όμως.

Το Made in Greece είναι αφιερωμένο στον κόσμο του ελληνικού rock και metal, είναι η στήλη του περιοδικού, που θα παρουσιάζει τις προσωπικότητες του εγχώριου rock και metal, είναι ένα νέο κεφάλαιο, που σκοπό του έχει να καλύψει τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες της ζωής στον μικρόκοσμο του ελληνικού rock και metal. Αυτό θα γίνεται μέσω τριών – κυρίως –  τρόπων παρουσίασης, είτε μέσω κειμένου/άρθρου που θα αφορά το εκάστοτε θέμα ή την εκάστοτε προσωπικότητα είτε μέσω συνέντευξης με την εκάστοτε προσωπικότητα είτε μέσω συνδυασμού των δύο, δηλαδή κειμένου/άρθρου και συνέντευξης.

 Στο Made in Greece μας ενδιαφέρει μόνον ο κόσμος του ελληνικού rock και metal. Για να αφιερωθεί χώρος σε κάτι ή κάποιον στην στήλη αυτή, πρέπει να αφορά άμεσα ή έμμεσα την rock και metal μουσική. Και δεύτερον, πρέπει να αφορά άμεσα ή έμμεσα το rock και το metal στην Ελλάδα. Όχι άλλης χώρας, όχι της παγκόσμιας σκηνής, παρά μόνον της χώρας μας, της ελληνικής σκηνής.  Μία σημαντικότατη επισήμανση εδώ, όμως. Στο Made in Greece πρόκειται να ασχοληθούμε και με κάτι ή κάποιον μη μουσικό, που ωστόσο θα έχει σχέση με τον rock και metal τρόπο ζωής, που θα έχει σχέση με την κουλτούρα του εν Ελλάδι rock και metal. Ένα σχολικό παράδειγμα είναι αυτό  του tattoo artist: αυτός δεν είναι μουσικός, δεν ασχολείται με την μουσική, αλλά συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την rock και metal κουλτούρα και νοοτροπία! Άρα ο tattoo artist θα παρουσιασθεί στο Made in Greece!

 Πρέπει να σημειώσουμε και κάτι άλλο. Δε θα παρουσιάζονται μπάντες του εθνικού rock και metal, δε θα μπαίνουν τα νέα της εγχώριας rock και metal σκηνής ούτε συνεντεύξεις με Έλληνες μουσικούς. Για αυτά υπάρχουν η στήλη της δισκοκριτικής και η στήλη The Greek Way. Το Made in Greece αφορά όλους τους υπόλοιπους ήρωες της ελληνικής rock και metal ζωής, που καθόλου λίγοι δεν είναι: άνθρωποι των εταιρειών, recording engineers, παραγωγοί, δημοσιογράφοι, managers, πωλητές δίσκων, DJs και λοιποί! Ο κατάλογος είναι μακρύς και τελειωμό δεν έχει!

 Ένα τελευταίο σημείο που πρέπει να εξηγηθεί είναι αυτό της γλώσσας. Για ευνόητους λόγους προτιμήσαμε να γράφεται το Made in Greece στα Ελληνικά. Αφορά Έλληνες, ενδιαφέρει Έλληνες, διαβάζεται από Έλληνες. Κατά τα άλλα, το site του Myth of Rock παραμένει αγγλόφωνο.

 Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και την προσοχή σας. Τα ωραία είναι μπροστά, και στο Made in Greece και στο όλο site! Μείνετε συντονισμένοι, διότι έχουμε πολλάαα να πούμε και ετοιμάζουμε την παρθενική παρουσίαση του Made in Greece! Rock n’ Roll forever!

Δημήτρης Ζαχαρόπουλος

You may also like

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.