To όνομα των And Then She Came δεν λέει κάτι στον περισσότερο κόσμο, έστω κι αν το ομότιτλο ντεμπούτο τους πήρε καλές κριτικές από τα media. Νομίζουμε, όμως, ότι το γεγονός αυτό αδικεί την μπάντα, καθώς οι And Then She Came και το ταλέντο και το όραμα έχουν, ώστε να καταφέρουν μεγάλα πράγματα. Ίσως αν πούμε ότι αποτελούν το διάδοχο σχήμα των Krypteria, αρκετοί ενδέχεται να δουν τους And Then She Came με άλλο μάτι. Το Myth of Rock, στο οποίο άρεσε ιδιαίτερα το ντεμπούτο της μπάντας, είχε την τιμή να συνομιλήσει με την frontwoman Ji-In Cho (φωνητικά), η οποία είπε διάφορα ενδιαφέροντα με αφορμή τις ερωτήσεις μας.

από τον Δημήτρη Ζαχαρόπουλο

Line-Up:

Ji-In Cho - φωνητικά

Olli Singer - κιθάρες

Frank Stumvoll - μπάσο

S.C. Kuschnerus - drums

 

Δισκογραφία:

"And Then She Came" (2016)

 

Γεια σου, Ji-In! Αρχικά θα ήθελα να μας πεις πώς σχηματίσθηκαν οι And Then She Came. Οι Krypteria έχουν διαλυθεί;

Πρακτικά ποτέ δεν αποχαιρετήσαμε τον κόσμο ως Krypteria και για να είμαι ειλικρινής, δύο χρόνια πιο πριν ούτε που είχαμε καν σκεφθεί για τη δημιουργία των And Then She Came. Αφού αποφασίσαμε ομόφωνα να κάνουμε ένα διάλειμμα και να βάλουμε για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα στην άκρη με τους Krypteria, ο Frank (Stumvoll, μπάσο) μας κάλεσε μία μέρα, για να δουλέψουμε μαζί του πάνω σε ένα από τα films, που είχε αναλάβει. Έχει ένα studio, όπου κάνει την παραγωγή σε πολλά soundtracks ταινιών. Αρχίσαμε να γράφουμε τραγούδια και με όλες αυτές τις ιδέες, που μας έρχονταν, συνειδητοποιήσαμε σιγά – σιγά ότι θα έπρεπε να βρεθούμε και πάλι μαζί σαν μπάντα. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτό το αρχικό μας πλάνο, αλλά φτιάχνοντας αυτά τα τραγούδια, νιώσαμε τόσο καλά και περάσαμε πάρα πολύ όμορφα, που αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε.

Πώς νιώσατε μετά την κυκλοφορία του πρώτου σας album; Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας;

Οι φιλοδοξίες μας; Πέρα από το ότι θέλουμε να κατακτήσουμε όλον τον κόσμο, όπως και κάθε άλλη μπάντα;! (γέλια) Θέλουμε να προσφέρουμε αληθινές στιγμές ενέργειας, με τις οποίες ο ακροατής θα ξεχάσει, έστω για λίγο, τα προσωπικά του θέματα. Ο καλύτερος τρόπος, για να καταλάβετε τι εννοώ, είναι να έρθετε σε μία από τις συναυλίες μας!

Τη σήμερον ημέρα είναι αλήθεια ότι κυκλοφορούν πολύ λίγα rock και metal albums, που είναι αξιόλογα. Νομίζεις ότι οι And Then She Came κάνουν τη διαφορά;

Ειλικρινά σού λέω ότι δεν είναι σκοπός μας να κάνουμε τη διαφορά. Είμαστε απλά δημιουργικοί άνθρωποι, που θέλουμε να εκφράσουμε ό,τι έχουμε μέσα μας. Και φυσικά θέλουμε ο κόσμος να βρίσκει καλά τα τραγούδια μας, όπως και εμείς. Το μόνο, ωστόσο, που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι βάζουμε όλη μας την αγάπη, όλη μας την καρδιά στην μουσική μας. Τίποτε περισσότερο, αλλά και τίποτε λιγότερο.

Πιστεύω ότι το ντεμπούτο album σας θα αρέσει και σε fans, που δεν ακούν metal, αλλά μόνο rock. Συμφωνείς;

Ναι, οπωσδήποτε. Δεν ήταν στους στόχους μας να είμαστε οι κλασικοί μεταλλάδες. Κοιτώντας πίσω προς τη διαδικασία δημιουργίας του δίσκου, βλέπω ότι νιώσαμε πολύ ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, καθώς όρια ή κανονισμοί, όσον αφορά το πώς γράφεται ένα τραγούδι. Κανείς δε μας είπε πώς να συνθέσουμε ή πώς πρέπει να ηχεί η μουσική μας. Είχαμε μπροστά μας μόνον έναν καμβά, πάνω στον οποίο μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα χρώματα, που υπάρχουν. Είχε πολύ πλάκα και ήταν μία μορφή πολυτέλειας, που την έχεις, μόνο όταν ετοιμάζεις το ντεμπούτο album σου.

Δώσε μας όλα τα στοιχεία τα σχετικά με τη διαδικασία σύνθεσης/ηχογράφησης/παραγωγής του πρώτου album σας.

Και οι τέσσερεις μας είμαστε δημιουργικά μυαλά και έτσι ο καθένας μας έβάλε πάνω στο τραπέζι όλες τις ιδέες του. Ερχόμαστε όλοι από διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα, εν τούτοις, συμπληρώνουμε και δίνουμε έμπνευση ο ένας στον άλλον, πράγμα που είναι σημαντικό προσόν για αυτήν την μπάντα. Ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις πρόπερσι και είμαστε κάτι παραπάνω από χαρούμενοι με αυτό, που τελικά βγήκε. Σχετικά με τους στίχους, υπεύθυνος είναι ο drummer μας, Kuschi.

Πώς θα περιέγραφες τη μουσική των And Then She Came;

Σε όλους όσους είναι ανοιχτοί προς τα διαφορετικά χρώματα του rock εμείς προσφέρουμε έναν πολυεπίπεδο δίσκο. Μέσα του υπάρχει το rock και το metal – ακόμη και πολλά στοιχεία από alternative, αλλά και πολλά πιασάρικα σημεία. Από απόψεως ήχου, πάντως, καταλήξαμε σε ένα αμάλγαμα ανθρώπινης απόδοσης και ηλεκτρονικών στοιχείων.

Πού θα εντόπιζες τις διαφορές μεταξύ των And Then She Came και των Krypteria;

Οι And Then She Came είναι πολύ πιο τραχείς. Το τελικό αποτέλεσμα, επίσης, στους And Then She Came έχει να κάνει με τη συνέργεια των rock οργάνων και των ψηφιακών μέσων. Εξάλλου, δεν έχουμε χορωδίες ή συμφωνικά μέρη, όπως στους Krypteria.

Πού αναφέρονται οι στίχοι σας;

Είμαστε μία ομάδα συναισθηματικών ανθρώπων, που ζουν έντονα, με την τάση να μετουσιώνουμε τις προσωπικές μας εμπειρίες σε μουσική. Εκφράζουμε πολύ την οργή και τον πόθο, αλλά θα βρεις σε μας και την απώλεια – και την περιφρόνηση και την ελπίδα. Αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια πολλά μας ώθησαν προς τα άκρα. Δεν ήταν πάντα ρόδινα τα πράγματα, αλλά εμείς παλεύουμε ο ένας για τον άλλον, για την αγάπη, για το όνειρό μας. Αυτό ακριβώς πράττουμε και δε θα αφήσουμε να μας καταστρέψει κανείς άλλος παρά μόνον ο εαυτός μας. Προφανώς, είχαμε ανάγκη να βγάλουμε πολλά από μέσα μας. Είναι σημαντικό, ακόμη, για εμάς οι στίχοι να αφορούν τους ανθρώπους όλων των επιπέδων της κοινωνίας, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να ταυτιστούν και με τη μουσική και με τους στίχους.

Στο πρώτο album σας συμμετέχουν η Alissa White-Gluz και  η Jen Majura. Δώσε μας κάποιες πληροφορίες σχετικά.

Τις ξέρουμε εδώ και δύο χρόνια, και αυτό, που αγαπώ σε αυτές, πέρα από το ότι είναι πολύ δυνατές ερμηνεύτριες, είναι ότι είναι απλοί και πάρα πολύ ευγενικοί και γλυκείς άνθρωποι. Η Alissa είναι μία εντυπωσιακή μαχήτρια πάνω στη σκηνή, αλλά όταν τη ρωτήσαμε αν θα ενδιαφερόταν να κάνω growls σε ένα σγκεκριμένο σημείο στο τραγούδι “Five Billion Lies”, δε δίστασε καθόλου να πει το «ναι». Η Jen είναι ακπληκτική σε τόσα πολλά πράγματα και λατρεύω το κιθαριστικό της solo στο “Spit It Out”. Είμαι πολύ περήφανη που έχουμε αυτές τις δύο γυναίκες ως εκπροσώπους του γυναικείου φύλου στον δίσκο μας!

Τι νιώθεις, όταν κοιτάς το εξώφυλλο του δίσκου σας; Πες μας δυό λόγια για τη συνεργασία σας με τον γραφίστα Dirk Rudolph (Rammstein, Scorpions, Die Toten Hosen κ.λπ.).

Ο Dirk Rudolph είναι ένας μαέστρος στο αντικείμενό του. Λατρεύω την καταπληκτική αίσθησή του της βαθειά όμορφης τέχνης. Κι αυτό ακριβώς έκανε με το εξώφυλλό μας: συνδύασε τη δύναμη και την υψηλή έκφραση με την λεπτή αισθητική.

Πώς και αποφασίσετε να ονομάσετε έτσι την μπάντα σας;

Δεν ήταν δικιά μου ιδέα, να είσαι σίγουρος! (γέλια) Αλλά και οι τέσσερίς μας λατρεύουμε αυτό το όνομα! Κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται και όλοι έχουν ο καθένας από μία διαφορετική ερμηνεία για το τι σημαίνει το “And Then She Came”. Όπως και στη ζωή, πάντα υπάρχουν περισσότερες πλευρές σε μία ιστορία, πάντα υπάρχουν περισσότερες αλήθειες πίσω από μία επικεφαλίδα. Όπως μπορείς να καταλάβεις, ο Frank έχει μία τελείως διαφορετική από εμένα εξήγηση του ονόματός μας!(γέλια)

Αν κάποιος ήθελε να πάρει μια γεύση από τους And Then She Came, ποιο τραγούδι σας θα του έβαζες να ακούσει;

Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Το ντεμπούτο album μας είναι ένας πολυποίκιλος δίσκος και ακριβώς αυτό είναι που μας αρέσει τόσο πολύ σ’ αυτό. Μάλλον θα ρώταγα πρώτα τον ενδιαφερόμενο ακροατή να μού πει σε τι διάθεση βρίσκεται.

Πώς θα περιέγραφες με μία λέξη τον ήχο των And Then She Came;

Έχουμε βαπτίσει ανεπίσημα τη μουσική μας “adrenalectrica”!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα;

Θα δώσουμε κάποια shows στην Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το ότι οι διάφοροι promoters συναυλιών δείχνουν να μας θέλουν, ενώ πριν ένα χρόνο δεν ήξεραν καν την ύπαρξή μας. Είμαστε τόσο χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε ζωντανά για τόσους ανθρώπους, που περιμένουν πολύ να μας δούν και να μας συναντήσουν!